Jaar review

Maak van het komende jaar jouw jaar

Kleine stapjes, grote effecten

Kleine stapjes, grote effecten

Hoe zou je het vinden als je elk jaar weer een stap vooruit maakt? Zodat de komende 12 maanden van jouw leven beter worden dan de vorige 12?

Door het beantwoorden van 10 vragen kun je het komende jaar zó goed voorbereiden dat ze beter worden dan de 12 daarvoor (en de 12 maanden daar weer na nòg beter).

De vragen vind je hieronder. Misschien zijn er een paar bij die je niet zo gemakkelijk kunt beantwoorden. Neem dan contact met me op. Ik help je graag!


 

Meer informatie

De tien vragen zijn:

 1. Waar was je tevreden over in het afgelopen jaar?
 2. Wat waren je teleurstellingen van het afgelopen jaar?
 3. Wat zijn de drie richtlijnen die je jezelf voor het komende jaar kunt geven?
 4. Wat zijn je limiterende gedachten? Buig die om.
 5. Wat zijn je persoonlijke waarden?
 6. Welke rollen speel je in je leven? (Maximaal acht)
 7. Welk rol (één) krijgt komend jaar je focus?
 8. Wat zijn komend jaar je doelen voor elke rol? Zijn ze in lijn met je persoonlijke waarden?
 9. Wat zijn daarbij je top 10 doelen?
 10. Wat is de eerste stap om elk van die doelen te bereiken?

De zomervakantie vind ik altijd een mooi moment om rustig terug te kijken naar het afgelopen jaar en vooruit naar de komende 12 maanden. In augustus 2009 heb ik voor de eerste keer de tien bovenstaande vragen voor mezelf beantwoord. Dit is het effect dat de antwoorden op mij hebben gehad:

 • Je leeft, dus je leert. Door te inventariseren wat ik van aug. 2008 tot aug. 2009 geleerd had (“waar was ik tevreden over en waarover niet”) was het heel gemakkelijk om drie richtlijnen op te stellen voor de komende 12 maanden. Richtlijnen die ik ook nu nog bewust gebruik. Bv. “geniet” en “deel je successen met de juiste mensen“.
 • Ook ontdekte ik dat ik de mooiste successen boek als ik ontspannen mijn werk doe. Ik limiteerde mezelf door te denken dat inspanning beter werkt dan ontspanning. “Ontspanning en geluk vormen de basis van mijn succes” werd mijn uitgangspunt voor 2009/2010 en is dat nu nog steeds. Ik werk net zo hard, maar vanuit ontspanning en dat voelt lekker.
 • Mijn persoonlijke waarden ken ik goed, maar door deze vragen kon ik ze nog duidelijker verbinden met mijn doelen voor 2009/2010. Vooral door na te gaan hoe ik in elk van mijn rollen in het leven bijdraag aan het realiseren van mijn persoonlijke waarden werd het duidelijk aan welke rol ik dat jaar vooral aandacht wil besteden: die van echtgenoot en vader.
 • Doelen benoemen voor elk van die rollen, maar vooral voor mijn primaire rol voor 2009/2010, was toen helemaal niet meer moeilijk. Mijn belangrijkste doel dat jaar was mezelf voldoende ontspanning en geluk gunnen om écht succesvol te kunnen zijn in mijn werk en er daardoor als echtgenoot en vader echt te kunnen zijn.

In augustus 2010 heb ik de tien vragen opnieuw beantwoord, wat mij weer richtlijnen, doelen en ontdekkingen opleverde voor 2010/2011. Ik vertel je er graag meer over. Neem gerust contact met me op.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: