Quick scan Effecten

4-0-effectief-leiderschapQuick scan Effecten

Wie ergens wil komen, doet er goed aan te weten waar hij is. Uit onderzoek blijkt dat mensen die naar een doel toe werken succesvoller zijn dan mensen die zonder na te denken de ene na de andere ervaring op elkaar stapelen.

Het bereiken van dit doel, deze DROOM kost echter tijd. Vaak heel veel tijd, tot wel enkele jaren. Daarom is het handig als je tussendoelen hebt. EFFECTEN die je stuk voor stuk kunt realiseren in per stuk een korte tijd. Want als je alle effecten gerealiseerd hebt die je met je droom wilt bereiken, dan heb je je droom gerealiseerd!

De volgende vijf vragen helpen je om een aantal van die effecten te beschrijven. Geef steeds het eerste antwoord wat in je opkomt, en doe dat direct. Zo zet je je intuïtie in om de antwoorden te vinden.


  • Wat is je droom? (Als je dat nog niet zo goed weet, doe dan eerst de Quick scan Droom)
  • Wat is de eerstvolgende actie die je kunt uitvoeren om die droom te realiseren? Wat zal het effect van die actie zijn op jouw leven en op je directe omgeving?
  • Wat geeft je energie, waar word je blij van?
  • Wat is jouw definitie van succes?
  • Welke EFFECTEN wil je met je droom realiseren?

Als het je nog niet goed lukt om te bepalen welke EFFECTEN jij wilt realiseren of als feedback wilt op je antwoorden help ik je daar graag bij. Neem dan contact met me op. Hulp bij het bepalen van jouw EFFECTEN of feedback op je antwoorden is niet gratis. De waarde hiervan bepalen we met Waardebepaling achteraf.