Quick scan Droom

Quick scan Droom

realiseer jouw droom!Wie ergens wil komen, doet er goed aan te weten waar hij is. Uit onderzoek blijkt dat mensen die naar een doel toe werken succesvoller zijn dan mensen die zonder na te denken de ene na de andere ervaring op elkaar stapelen.

Kennelijk is het goed een focus te hebben: het kanaliseert de energie en maakt dat je effectiever naar een eindresultaat toe werkt. Daarbij is het essentieel om te weten waar je je bevindt ten opzichte van het doel waar je naartoe wilt; als je in Parijs naar de Eiffeltoren wilt kun je je weg alleen maar goed vinden op de kaart als je weet waar je op dat moment bent.

Weten waar je echt voor wilt gaan, waar je voor staat, waar je je bevindt is de basis voor alle succes. Wat is jouw `persoonlijke statuut’, wat is jouw `eigen grondwet’, wat is jouw DROOM?

De volgende vijf vragen helpen je om dat te beschrijven. Geef steeds het eerste antwoord wat in je opkomt, en doe dat direct. Zo zet je je intuïtie in om de antwoorden te vinden.


  • Wat is voor jou belangrijk in je leven en werken?
  • Wat maakt dat voor jou belangrijk?
  • Welke rollen heb je in je leven? Bv. levenspartner, ouder, collega, leidinggevende, collega, vriend/vriendin, buurman/-vrouw, …
  • Wat wil je in die verschillende rollen bereiken: waar ben je op uit, wie wil je zijn?
  • Wat is (kennelijk) je missie in je leven en werken? Wat is je motto? Wat is je DROOM?

Als het je nog niet goed lukt om jouw DROOM te bepalen of als feedback wilt op je antwoorden help ik je daar graag bij. Neem dan contact met me op. Hulp bij het bepalen van jouw DROOM of feedback op je antwoorden is niet gratis. De waarde hiervan bepalen we met Waardebepaling achteraf.