Netwerk driehoek

Geven, vragen en bedanken

Kenniseconomie
Kenniseconomie

We leven in een informatiemaatschappij. Eén van de speerpunten van de EU is om Europa de meest kennisintensieve economie van de wereld te laten zijn. Het is dus voor elke loopbaan in Europa van belang om snel en efficiënt over kennis te kunnen beschikken.

Geven, vragen en bedanken vormen volgens mij, maar ook volgens netwerkcoach Jan Vermeiren een “gouden netwerkdriehoek” die in een social network een grote kennis- en informatiestroom op gang houdt.

Wil jij ook leren hoe je de gouden netwerkdriehoek toepast om je droom te realiseren? Neem dan contact met me op.


 

Meer informatie

Geven: iedereen vind het leuk om wat te krijgen. Hoe meer je geeft, hoe mee je netwerk bereid zal zijn om je iets terug te geven als je er later om vraagt.
Informatie of kennis is daarbij iets dat je zo vaak kunt weggeven als je wilt, zonder het te verliezen. Maar er zijn ook andere manieren waarop je je netwerk kunt helpen.

Vragen: als je genoeg aan je netwerk gegeven hebt, kun je ze gerust eens ergens om vragen. Maar vaak is vragen niet eens nodig. Door wat je aan het netwerk geeft, weten de anderen waar je in geïnteresseerd bent en dat geven ze je graag terug. Op die manier krijg je vele malen (tot wel 80.000 keer) terug wat je geeft.

Bedanken: door je netwerk te bedanken voor wat ze je geven, blijft iedereen plezier houden in het netwerken en blijft de kennis en informatie stromen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: