Workshop Net andersom Denken

Half vol

Half vol of half leeg?

Voor sommigen is het glas half vol, voor anderen half leeg. Bij Net andersom Denken kies je een andere benadering: “Waar is de kraan?”

Omdenken, of ja-én-denken, is een techniek waarmee je problemen transformeert in mogelijkheden. Het tegenovergestelde van ja-máár-denken of vastdenken, waarbij problemen als maar groter worden. Een probleem kan op verschillende manieren worden omgedacht. Er zijn vijftien strategieën, onderverdeeld in vier groepen: liefde, werk, strijd en spel.

Niet elke strategie is even geschikt voor het omdenken van een bepaald type probleem. Bij elk type probleem horen één of meer effectieve strategieën. Er zijn ook problemen die niet omgedacht kunnen worden.

Tijdens de workshop Net andersom Denken pas je een aantal omdenkstrategieën toe op een probleem dat je zelf inbrengt. Daardoor leer je de verschillende strategieën toepassen en ervaar je welke strategieën wel en welke niet effectief zijn voor jouw probleem.

Omdat alle deelnemers aan de workshop een probleem inbrengen, leer je ook welke strategieën effectief zijn voor welke type problemen. Na afloop heb je inzicht gekregen in verschillende manieren waarop je het probleem kunt oplossen. Soms wordt het probleem al tijdens de workshop opgelost.


Net andersom Denken boek je voor € 450,= per groep. Ik geef de workshop dan in een informele setting, bv. aan jouw keukentafel of een kleine zaal. Jij regelt alle randvoorwaarden en zorgt voor een publiek. De randvoorwaarden die jij moet regelen zijn:

  • Een aantal geïnteresseerden (het maximum aantal deelnemers is 12).
  • Een keukentafel die groot genoeg is om het gezelschap te herbergen. Een eettafel, bankstel of kleine zaal mag overigens ook.
  • De catering.
  • Digitale verspreiding van het werkboek “Net andersom Denken”.
  • Een internetaansluiting (wifi).
  • Een beamer of ander presentatiemiddel.

ContactJe kunt de randvoorwaarden ook door mij laten regelen. Op basis van een offerte regel ik dan een locatie, materialen, catering en natuurlijk mijn workshop. Ook wanneer je deze workshop voor een groot publiek wilt organiseren maak ik graag een offerte. Ik stem mijn workshop af op het publiek en voor een groot publiek heb ik meer voorbereidingstijd nodig. Neem contact met me  op. Klik op de groene button met de envelop en vul het contactformulier in.

%d bloggers liken dit: