Lifehacking

Handige hulpjes

Lifehacking

Lifehacking

Lifehacking is “onconventioneel gebruik van ICT en en andere simpele hulpmiddelen die je helpen om te gaan met overvloed aan informatie”. Lifehacking.nl en Lifehacker.com staan vol met dit soort hulpmiddelen en ik gebruik ze dagelijks om mijn werk op een slimme manier in te richten of uit te voeren.  Het gaat zeker niet alleen om computertoepassingen, zoals je hieronder kunt zien.

Wil jij ook leren lifehacken? Neem dan contact met me op. Tussen alle lifehacks die ken, werken er ook voor jou een aantal.


 

Meer informatie

Een willekeurige greep uit wat lifehacks die mij het leven dagelijks een stuk eenvoudiger maken:

  • Fouten maken mag, nee moet! Ik richt me eerst op de inhoud en herstel daarna de fouten op een efficiënte manier. Het vragen van feedback in mijn netwerk hoort daar ook bij.
  • Het kortetermijngeheugen kan 7 elementen bevatten, een lijst van 7 elementen kun je daarom in één keer overzien. Alles wat ik opberg is daarom verdeeld in 7 categoriën, die elk indien nodig weer uit 7 subcategoriën bestaan, enz. Zo kan ik bijna een miljoen dingen overzichtelijk opbergen en dus snel terugvinden. Want de 7e macht van 7 is bijna een miljoen.
  • Vingers werken drie keer sneller dan muizen. Daarom train ik mijn spiergeheugen voor het leren van sneltoetsen in bv. Word, Outlook en Windows. Ook bij het uitvoeren van allerlei andere dagelijkse taken helpt mijn spiergeheugen me.

Meer Lifehackingtips vind je ook in dit gratis boekje.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: