Een andere manier van denken

Empowerment

Yes, I can!

Je droom realiseren lijkt soms lastig. Maar als je je richt op het effect dat het realiseren van je droom zal hebben, wordt het eenvoudiger. Veel mensen hebben nagedacht over het behalen van effecten:


“Most folks are as happy as they make up their minds to be.” – Abraham Lincoln


“Strength does not come from physical capacity. It comes from an indomitable will.” – Mahatma Gandhi


“The greatest discovery of my generation is that a human being can alter his life by altering his attitudes.” – William James


Het lijkt dus vooral een kwestie van je manier van denken. Maar hoe verander je nou je manier van denken? En realiseer je dan je droom? Het geheim is dat je die effecten één voor één kunt behalen. Daardoor realiseer je je grote droom stapje voor stapje.

Op de volgende pagina’s beschrijf ik een aantal manieren waarop je die effecten kunt behalen. Ik kan je er ook mee helpen:


Je ware zelf

Ben jij je ware zelf?

Ben jij je ware zelf?

“Als je waarlijk jezelf wilt zijn, moet je je ware zelf zijn. Zo simpel is het echt. We maken het alleen moeilijk”

Het Waarom-ben-je-hier Café, John P. Strelecky

Maar niet iedereen kent zijn ware zelf. Die zit vaak verborgen onder todo’s, rolstress en andere ellende. Het leven van je dromen lijkt ver weg, en pas bereikbaar na je pensionering. Maar je hoeft niet te wachten tot na je 67e.


Tien dingen

waardoor je je ware zelf ontdekt en waarlijk jezelf kunt zijn:

 • Ken je Reden van Bestaan, of ben daar naar op zoek.
 • Angst is vreselijk. Laat er je leven niet door regeren.
 • Leid een zinvol leven.
 • Jij besluit wat je voldoening geeft. Niemand anders.
 • Gebruik de voordelen die je in het rijke westen hebt.
 • Doe elke dag iets waarvan je geniet.
 • Beleef het gevoel van precies doen wat je wilt.
 • Kies je eigen maatstaf voor succes in het leven.
 • Je leven hangt af van jouw beslissingen.
 • Kies voor werk waar je enthousiast over bent.

Misschien spreken ze je niet alle tien evenveel aan. Kies dan díe dingen die je wel aanspreken en ga daarmee op ontdekkingstocht naar je ware zelf. Ik verzeker je dat het zal bijdragen aan het realiseren van je droom.

Oh, en dan ben je nu vast benieuwd naar mijn reden van bestaan. Dat is “To help people understand how IT is done“.


Vijf doelen om voor te leven

Big Five for Life

Big Five

Stel je eens voor dat er aan het eind van je leven een museum voor je wordt opgericht. Is dat dan een interessant museum, dat veel publiek trekt? Of is er in elke zaal ongeveer hetzelfde te zien?

Om het interessant te maken, kun je voor jezelf een “Big Five for Life” kiezen. Vijf dingen die je gedaan wilt hebben of wilt nastreven. Door daar bewust aan te werken geef je je leven richting en zul je aan het eind niet verzuchten “had ik maar…”.


Vraag niet “hoe” maar “wie”

"Wie", niet "hoe"

Zoek “wie”, niet “hoe”

Als je je Big Five for Life eenmaal gekozen hebt, is de vraag die onmiddelijk volgt “Hoe bereik ik die doelen dan?” Dat is echter de verkeerde vraag!

Vraag je nooit af hoe je iets gaat bereiken. “Hoe” impliceert namelijk een leerproces, en leren kost energie. Ooit zal je energie op zijn. Dan ben je dus wel gedwongen om het – ten minste tijdelijk – op te geven.

Vraag je liever af wie je kan helpen bij het bereiken van die doelen. Iemand die zo’n doel al bereikt heeft en dus weet hoe het moet.

En hieronder mijn Big Five for Life.

 1. Be a Caring husband and father
 2. Sail the Ocean
 3. Achieve financial independence
 4. Constantly expand my information network
 5. Live on Hawaii for a while

Als jij of iemand die je kent mij kan helpen om één of meer van deze levensdoelen te vervullen, laat het me dan a.u.b. weten.


Law of Attraction

Law of Attraction

Law of Attraction

In de wereld doen zich continu kansen voor die je kunt gebruiken om jouw droom te realiseren. Maar je moet die kansen wel herkennen voor je ze kunt grijpen.

Door je droom nauwkeurig te schetsen, kun je The Law Of Attraction gebruiken om de kansen die je nodig hebt te leren herkennen en naar je toe te trekken. The Law of Attraction is een krachtig instrument om je droom nu al te beleven en zo letterlijk het leven van je droom zelf te creëren.


Leef je droom!

Leef je droom

Don’t dream your life!

The Law of Attraction is een krachtig instrument om je droom nu al te beleven en zo letterlijk het leven van je droom zelf te creëren.

Stel je voor dat je je droom al gerealiseerd hebt, in alle details. Speel dat je het al doet. Ga naar events, ontmoet nieuwe mensen en doe wat je ook gaat doen als je je droom gerealiseerd hebt.

Daardoor leer je de kansen te herkennen om het ook echt te bereiken. Gebruik er een beetje van de tijd voor die je door slimmer werken hebt vrijgemaakt. Maar…

“Je zult steeds weer het leven creëren dat precies jouw idee weergeeft over wat je waard bent.”

Annemarie Postma in het boek The Deeper Secret

Visualiseer daarom vanuit de overtuiging dat je je droom waard bent. Je bent het nú al, niet later pas. Stel je nieuwe leven niet uit, maar beleef het nú. Al is het maar voor een paar uurtjes per week.


 Zo gebruik ik de Law of Attraction

realiseer jouw droom!

Ik leef mijn droom!

Omdat ik weet wat ik wil, en dat ook opzoek, herken ik de kansen die de Law of Attraction mij brengt. Daardoor heb ik oa.:

 • Leren netwerken.
 • Veel mensen leren kennen die ook slimmer werken, en daardoor geleerd om nòg slimmer te werken.
 • Mijn Reden van Bestaan en Big Five for Life leren kennen.
 • Contact met veel coaches waar ik nieuwe dingen van leer. (Meestal krijg ik mijn coaching gratis ;-))
 • In mijn werk voor de Hanzehogeschool een vrije innovatieopdracht gekregen.
 • Mensen ondersteund bij het realiseren van hun droom.
 • Geleerd hoe belangrijk het is om in het Nu te leven.

Workshops Effectiviteit

Wil jij je ook meer richt op het effect dat het realiseren van je droom zal hebben? Dat kun je het beste doen met een groepje bekenden. Dan kun je gerust fouten maken en van elkaar leren. In mijn aanbod zitten twee workshops die te maken hebben met effectiviteit:


 Net andersom Denken

Half vol

Voor sommigen is het glas half vol, voor anderen half leeg. Bij Net andersom Denken kies je een andere benadering: “Waar is de kraan?” Omdenken, of ja-én-denken, is een techniek waarmee je problemen transformeert in mogelijkheden. Het tegenovergestelde van ja-máár-denken of vastdenken, waarbij problemen als maar groter worden.

In deze workshop pas je een aantal omdenkstrategieën toe op een probleem dat je zelf inbrengt. Daardoor leer je hoe je problemen transformeert in mogelijkheden.

ContactDe workshop Net andersom Denken duurt drie uur en boek je voor € 450,= per groep. Bij 12 deelnemers is dat dus voor  € 37,50 p.p. Neem contact met me  op voor een boeking. Klik op de groene button met de envelop en vul het contactformulier in. Of lees eerst de uitgebreide beschrijving.


Geluk is een Keuze

Geluk

Onze werkelijkheid wordt gevormd door onze gedachten, onze eigen houding. Bij Geluk is een Keuze ontdek je dat je altijd de vrijheid hebt om je eigen gedachten te kiezen en hoe je dat dan doet.

In deze workshop leer je zo hoe je onder alle omstandigheden kunt kiezen voor gelukkige gedachten en dus voor geluk. Ook ontdek je dat gelukkig zijn iets anders is dan blij zijn.

ContactDe workshop Geluk is een Keuze duurt één dagdeel en boek je al vanaf € 600,= per groep. Bij 12 deelnemers is dat dus voor € 50,= p.p. Neem contact met me  op voor een boeking. Klik op de groene button met de envelop en vul het contactformulier in. Of lees eerst de uitgebreide beschrijving.

 

%d bloggers liken dit: