Inspiratie

Mijn droom is dat duizenden mensen geïnspireerd raken om hùn droom te gaan realiseren, en dat ik een aantal van die mensen daarbij mag ondersteunen. Maar waar komt inspiratie nou eigenlijk vandaan? Mathilde Santing kent daarop het antwoord, ze zingt het in dit filmpje.

Dit lied is geschreven voor de musical Joe. Deze Amerikaanse piloot komt om tijdens de 2e wereldoorlog. Hij komt tussen hemel en aarde waar hij wordt tegengehouden omdat hij nog een taak op aarde heeft te volbrengen. De verbindingsofficier tussen hemel en aarde (gespeeld door Mathilde Santing) zingt dan dit lied. Hij moet zijn kennis en kunde overgeven aan een ander. Hij moet iemand dus inspiratie geven.

Volgens dit lied krijg je inspiratie dus van de overleden mensen. ‘Ons’ en ‘wij’ gaat dus inderdaad over geesten. Maar ook hier op aarde zijn mensen te vinden die je kunnen inspireren. Ik bijvoorbeeld ;). Je hoeft dus niet op zoek naar geesten. En voor zover het toch geesten zijn die jou inspiratie geven vinden die jou wel, niet andersom.