Verhuizen

Verhuizen

Verhuizen

Ik werk als adviseur ICT in het Onderwijs bij het stafbureau Onderwijs & Onderzoek van de Hanzhogeschool Groningen. Afgelopen jaar zijn we druk bezig geweest met het voorbereiden van een organisatorische verandering. In plaats van vier specialistische teams gaan we vanaf dit studiejaar werken met drie integrale teams.

De organisatiestructuur is echter niet het enige dat verandert. Ook krijgen we in de loop van het jaar nieuwe werkplekken, die passen bij die nieuwe organisatie. Twee van de drie teamleiders zijn het eerst aan de beurt om te verhuizen. Goed voorbeeld doet goed volgen, nietwaar?

Maar om ruimte te maken voor de verhuisbewegingen moeten twee medewerkers er al eerder aan geloven. Ik ben daar één van, onze secretaresse de andere. Vandaag was het zover en er is een opmerkelijk verschil. Ik ben in de afgelopen jaren al veel vaker verhuisd van werkplek, onze secretaresse zit al jaren in dezelfde kamer.

Omdat ik vrijwel alle mijn dingen digitaal heb, was min verhuizing snel gepiept. In een uurtje was ik over. Toch heb ik de gelegenheid aangegrepen om mijn niet digitale zaken nog eens heel kritisch door te kijken. Het resultaat is dat ik de ene plank die in mijn boekenkast nog gevuld was heb gereduceerd tot 1/10 en mijn hangmappenla, die half gevuld was, nu nog maar voor 25% vol zit. Een heerlijk overzichtelijk gevoel 🙂 Morgen is mijn digitale archief aan de beurt. Ik heb er nu al zin in.

En onze secretaresse? Die is nu met veel gezucht en gesteun nog bezig met selecteren, inpakken, een beetje weggooien, weer selecteren, nog wat inpakken, wat anders weer uitpakken. Conclusie: verhuizen, dat zouden meer mensen vaker moeten doen.

Geplaatst op 7 september 2011, in Edublog, Efficiëntie. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: