Zes weken Zijn

Bijna vakantie. Deze blogpost schrijven is het allerlaatste wat ik doe voor mijn vakantie begint.

Na die vakantie gaat er veel veranderen bij het stafbureau Onderwijs en Onderzoek (O&O) van de Hanzehogeschool Groningen, waar ik werk. In plaats van vier specialistische teams zijn er dan drie integrale teams. Nieuwe organisatiestructuur, nieuwe teamleden en een nieuwe teamleider. Ik ben benieuwd wat voor nieuwe mogelijkheden dat gaat geven!

Tijdens de laatste teambijeenkomst van het team ICT en Onderwijs kregen we van onze teamleider allemaal het boek Dier en Nu van Echhardt Tolle. In dat boek, met prachtige illustraties van Patrick McDonnell, kun je lezen hoe je van je huisdier kunt leren om in het Nu te zijn.

Misschien vraag je je nu af waarom je in het Nu zou moeten zijn, en waarom ik Nu met een hoofdletter schrijf. Eigenlijk zou je dan De kracht van het Nu van Eckhart Tolle eens moeten lezen, maar op http://www.quarterlifequest.nl vond ik een korte, heldere uitleg:

Door bewustwording van het huidige moment – door aanwezig te zijn – ervaar je de innerlijk stilte of ruimte die er in iedereen is. Door deze verbindingen met het Nu – de verbinding met het leven zelf – aan te gaan, komt wijsheid, inzicht, creativiteit en inspiratie vrij.

Je laat je dan leiden door de energie van het leven zelf, dezelfde kracht die er ook voor zorgt dat je hart klopt en je haar groeit. Op deze manier is het eenvoudiger de dans van het leven zelf te volgen. Je staat open voor ontwikkeling en verandering. Je bent in staat gevoelsmatig voor dingen te kiezen. Je geniet meer van het huidige moment. Onrust, twijfels en onzekerheden lossen op.

Openstaan voor ontwikkeling en verandering, dat is precies wat ik nodig heb om na de vakantie die nieuwe mogelijkheden van de herstructurering van O&O te kunnen benutten. In het dagelijkse, hectische leven vind ik het echter best lastig om echt aanwezig te zijn in het Nu. Gelukkig hebben we twee huisdieren waar ik het dus van kan leren. Dat wil ik in deze vakantie gaan doen.

Omdat ik in het onderwijs werk duurt die vakantie zes weken. Dat zijn 42 dagen en dat is precies lang genoeg om een nieuwe gewoonte aan te leren. Althans, dat hoor ik van NLP’ers. Nadat je iets dertig tot veertig keer herhaald hebt, is het een gewoonte geworden.

Of ik in die zes weken ook nog blogposts ga schrijven, ga twitteren en/of andere online activiteiten ga doen weet ik nog niet. Dat hangt af van wat er zich voordoet en of bloggen, twitteren, enz. daar op een natuurlijke manier bij past. Kortom, we zien wel.

Fijne vakantie!

Geplaatst op 21 juli 2011, in Geen categorie. Markeer de permalink als favoriet. 2 reacties.

 1. Hi Erwin,

  zag je update op linkedin en moest daardor toch even je blog bekijken. Leuke invalshoek.
  Ben erg beniewd wat de komende 42 dagen je gaan brengen.

  Succes en ik spreek je vast na je vakantie weer een keer.

  groet,

  Radjan

 2. Hi Radjan,

  Leuk dat je mijn blog ontdekt hebt.
  Tot nu toe heb ik nog niet zoveel aan onze huisdieren, ze besteden hun tijd vooral om te slapen. Ik denk niet dat dat leidt tot wijsheid, inzicht, creativiteit en inspiratie 😉

  Fijne vakantie.

  Groetjes,
  Erwin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: